Maailman kauppajärjestö kuriin

George, Susan
Nimeke: Maailman kauppajärjestö kuriin
Tekijät: George, Susan (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517681216
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,00 € (15,45 € alv 0)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2003
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmä: tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 36.3 Vakuutustoimi
Kansalliskirjaston asiasanat: kansainvälinen kauppa, kansainväliset sopimukset, vapaakauppa, GATT-sopimus, kauppasopimukset, Maailman kauppajärjestö
Maailman kauppajärjestö WTO on globalisaation keskeinen tekijä. Mikään muu järjestö ei vaikuta yhtä voimallisesti tavallisen kansalaisen elämään joka puolella maailmaa. WTO on kutomassa kaikkialle ulottuvaa verkkoaan kansallisen päätöksenteon ja kansalaisten itsemääräämisvallan ylle. WTO on kuin kreivi Dracula: sen toimet eivät kestä päivänvaloa. Susan George kirjoittaakin: "Nyt on WTO:n vuoro kestää samanlaisia paljastuksia. Siksi toivommekin, että kaikki asiaan tutustuneet ja siitä huolestuneet liittyisivät taisteluun oikeudenmukaisemman maailmanjärjestyksen ja kauppasääntöjen puolesta. Tämä saadaan aikaan muuttamalla nykyinen WTO perusteellisesti tai lakkauttamalla se."

Kirjan tavoitteena on selittää, miten WTO toimii ja mitä vaaroja se aiheuttaa. Se pyrkii vastaamaan siihen propagandaan, jota WTO ja sen liittolaiset ovat levittäneet puolustautuessaan esitettyä kritiikkiä vastaan. Kyse on siitä, mikä kaikki on kauppatavaraa ja kenellä on päätösvalta. Susan George aktivisti ja tutkija, jonka perusteelliset analyysit vallasta ja taloudesta ovat tehneet hänestä globalisaatiokriittisen liikkeen keulahahmon. Hän on Ranskan Attacin varapuheenjohtaja.


Katso myös näitä tuotteita