Latinalainen Amerikka — ihmiset, kulttuuri, yhteiskunta

Kettunen, Harri; Vuola, Elina
Nimeke: Latinalainen Amerikka — ihmiset, kulttuuri, yhteiskunta
Tekijät: Kettunen, Harri (Toimittaja)
Vuola, Elina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684262
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 344
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Kulttuurintutkimus
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K48.38 Etelä-Amerikka
Kansalliskirjaston asiasanat: yhteiskuntakuvaus, kulttuuri, kulttuurihistoria, uskonto, uskonnot, naisen asema, väestö, kansallinen identiteetti, alkuperäiskansat, intiaanit, mayat, afroamerikkalaiset, meksikolaiset, espanjan kieli, portugalin kieli, luonnonvarat, ympäristökysymykset, ympäristöpolitiikka, kehitysyhteistyö, vasemmistoliikkeet, kirjallisuudenhistoria, kuvataide, elokuva, joukkoviestintä, media, poliittinen historia, historia, Latinalainen Amerikka, Keski-Amerikka, Väli-Amerikka, Etelä-Amerikka
Konflikteja ja korruptiota, salsa ja samba... Latinalaisesta Amerikasta on monia mielikuvia, mutta mitä itse asiassa tiedämme alueesta? Entä mihin tietomme perustuvat? Olemmeko stereotypioiden vankeja?

Latinalainen Amerikka on suomalaisten tutkijoiden perusteos alueen historiasta, kielestä, kulttuurista ja yhteiskunnallisista kysymyksistä sekä niiden välisistä vaikutussuhteista. He välittävät tutkittua tietoa ja tuoretta näkemystä Latinalaisesta Amerikasta niin opiskelijoille, tutkijoille ja alueesta kiinnostuneille kansalaisille kuin valtionhallinnon, kehitysyhteistyön ja yritysmaailman ammattilaisille.

Kirja koostuu viidestä ajankohtaisesta teemasta, jotka ovat väestö ja etnisyys, identiteetti, ympäristö, yhteiskunta sekä taide ja media. Se auttaa ymmärtämään muuttuvaa ja merkitystään koko ajan kasvattavaa aluetta sekä välttämään kulttuurieroista johtuvia ristiriitoja siellä toimittaessa.


Katso myös näitä tuotteita