Lapsuudesta vanhuuteen — iän sosiologiaa

Sankari, Anne; Jyrkämä, Jyrki
Nimeke: Lapsuudesta vanhuuteen — iän sosiologiaa
Tekijät: Sankari, Anne (Toimittaja)
Jyrkämä, Jyrki (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517680974
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 324
Tuoteryhmät: Kirjat
Sosiologia
Kirjastoluokka: K30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Lapsuus, nuoruus, aikuisuus, vanheneminen, ikäpolvet, ajankulku. Elämän vaiheesta toiseen siirtymisessa yhtyvät psykologiset, yhteiskunnalliset ja kulttuuriset ulottuvuudet. Teoksessa esitellään käsitteellisiä välineitä elämän kulun ilmiöiden jäsentämiseen ja se haastaa vakiintuneiden ajattelutapojen kriittiseen tarkastaluun.

Lapsuudesta vanhuuteen -teos on ensimmäinen suomenkielellä saatavissa oleva ikätutkimuksen perusesitys. Se Pakottaa pohtimaan ikääntymisen merkityksiä ja etsimään ongelmiin yhteiskunnallisia ratkaisuja.

Teos soveltuu erittäin hyvin opiskeluun niin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa kuin myös muissa oppilaitoksissa. Se antaa myös perustavanlaatuista tietoa niille, jotka työelämässä joutuvat eri tavoin tekemisiin erilaisten ikäilmiöiden kanssa. Kirjaoittajat ovat Jyväskylän yliopistossa tutkimustyötään tekeviä, iän ja elämänkulun kysymyksistä opettavia sosiologeja, joiden tutkimuskohteina ovat olleet muun muassa lapsuuden yhteiskunnallisuus, nuorisoasuminen porttina aikuisuuteen, ikääntyvien kulutus, ikämäärät lainsäädännössä ja ikääntymisen paikallisuus.


Katso myös näitä tuotteita