Kapital! — Kuka voittaa luokkataistelun?

Pinçon-Charlot, Monique; Pinçon-Charlot, Michel; Kuusela, Hanna; Herranen, Olli
Nimeke: Kapital! — Kuka voittaa luokkataistelun?
Tekijät: Pinçon-Charlot, Monique (Kirjoittaja)
Pinçon-Charlot, Michel (Kirjoittaja)
Kuusela, Hanna (Toimittaja)
Herranen, Olli (Toimittaja)
Päivärinne, Meri (Kääntäjä)
Lécroart, Étienne (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 6429830026945
Tuotemuoto: Peli
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 14.2.2022
Hinta: 49,90 € (40,24 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Oheistuotteet
"Mainitse kolme veroparatiisia. Eikö onnistu? Menetät 15 K taloudellista pääomaa. Lisäksi menetät sijoittajakavereidesi kunnioituksen, mutta se onkin toinen tarina."

"Sinut valitaan Kansallisoopperan hallitukseen. Sepäs sattui - et nimittäin ole koskaan käynyt oopperassa! Pääsetpähän tutustumaan uuteen taidemuotoon ja toisiin johtavissa asemissa oleviin ihmisiin. Saat 5 K kulttuurista pääomaa ja 5 K sosiaalista pääomaa."

"IB-lukio, musiikkiluokka, urheilulinja, kielikylpy... Onko opintopolkusi ollut tavanomainen, vai pääsitkö jo pienenä erikoisurille? Jos olet saanut etumatkaa koulun penkiltä lähtien, ansaitset 5 K symbolista pääomaa ja 5 K kulttuurista pääomaa."

Peli, joka alkaa kehdosta ja päättyy veroparatiisiin - ja jonka alussa noppa päättää, pelaatko hallitsevan vai sorretun luokan edustajana. Vankilan lisäksi pelaaja voi pelin aikana päätyä yleislakkoon tai vallankumoukseen - sekä selaamaan puhelintaan ja katsomaan, löytyykö sieltä viiden kansanedustajan henkilökohtainen puhelinnumero.

Ranskalaisten, superrikkaita tutkineiden sosiologien Monique ja Michel Pincon-Charlotin luoma lautapeli “Kapital! Kuka voittaa luokkataistelun?” on kerännyt suosiota Ranskassa ja saanut kansainvälistä huomiota The New Yorkeria ja El Paisia myöten. Nyt peli ilmestyy suomeksi Vastapainon julkaisemana, suomalaiseen yhteiskuntaan mukautettuna versiona.

Huumorin kautta kulkevassa lautapelissä vilisevät pikavipit, pääomasijoittajat, Aalto-yliopiston tuotantotalouden koulutusohjelma, työväenlaulut, konsulttien leikkauslistat, julkisten palveluiden yksityistäminen, Linnan juhlien kutsut, Museoviraston avustukset suvun rikkauksien entisöintiin ja porvarihallituksen unelmat.

Symbolista, taloudellista, kulttuurista ja sosiaalista pääomaa kerätessään pelaaja hahmottaa, millä tavoilla Suomessa valtaa kerätään ja käytetään kulisseissa. Suomalaisen edition ovat toimittaneet Huipputuloiset- ja Konsulttidemokratia-kirjojen tekijänä tunnettu kulttuurintutkija Hanna Kuusela sekä poliittisen taloustieteen tutkija Olli Herranen.

"Pääset sisään Aalto-yliopiston tuotantotalouden koulutusohjelmaan. Vuorineuvoslinjana tunnettu koulutus tuottaa bisneslehdissä juhlittuja uraohjuksia ja IT-miljonäärejä. Saat valita, ampaisetko pelilaudalla kolme askelta eteenpäin vai nostatko taloudellista pääomaa, symbolista pääomaa ja sosiaalista pääomaa 5 K kutakin."

"Ympäristöä saastuttava kaivosyhtiösi saa muhkeat valtiontuet. Hiphei! Saat 10 K taloudellista pääomaa."

"Matki porvaria. Mikäli pelitoverisi hyväksyvät imitaatiosi, saat 10 K symbolista pääomaa. Jos esityksesi ei mene läpi, ei mahda mitään!"


Katso myös näitä tuotteita