Kapital! — Kuka voittaa luokkataistelun?

Pinçon-Charlot, Monique; Pinçon-Charlot, Michel; Kuusela, Hanna; Herranen, Olli; Päivärinne, Meri
Nimeke: Kapital! — Kuka voittaa luokkataistelun?
Tekijät: Pinçon-Charlot, Monique (Kirjoittaja)
Pinçon-Charlot, Michel (Kirjoittaja)
Kuusela, Hanna (Toimittaja)
Herranen, Olli (Toimittaja)
Päivärinne, Meri (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 6429830026945
Tuotemuoto: Peli
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 1.4.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 1.4.2022
Hinta: 49,90 € (40,24 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Syksyn 2021 kirjat
Yhteiskunta
Oheistuotteet
Kapital! on erilainen kuin muut seurapelit. Tässä pelissä pääset kokemaan hallitsevan luokan ja sorrettujen luokkien väliset erot - turvallisesti pelilaudalla.
Kapital!:issa pelaajan tehtävänä on kahmia mahdollisimman paljon pääomaa sen eri muodoissa - eli taloudellista, kulttuurista, sosiaalista ja symbolista pääomaa. Pelin alussa noppa päättää, pelaatko hallitsevan luokan edustajana vai sorrettujen osassa. Kuten oikeassa elämässäkin, on vain sattumaa, satutko syntymään hienostokortteleihin vai köyhään lähiöön, ja mitä vaiheita elämäsi varrelle mahtuu. Peli päättyy, kun ensimmäinen pelaaja pääsee (vero)paratiisiin.

Taistelupelien aateliston edustaja paljastaa, miten systeemin rattaat pyörivät ja miltä luokkataistelu näyttää kulisseissa. Kun pelaaja huomaa joutuneensa taloudelliseen kurimukseen, herää halu muuttaa asioita. Toivottavasti pääsisi vallankumous-ruutuun!

Peli on tarkoitettu 9-109-vuotiaille.

Kapital! on menestyspeli Ranskasta. Sen ovat kehittäneet superrikkaita tutkineet sosiologit Monique Pincon-Charlot ja Michel Pincon-Charlot. Suomalaisen edition ovat toimittaneet tutkijat Olli Herranen ja Hanna Kuusela. Suomennoksen on tehnyt Meri Päivärinne.


Katso myös näitä tuotteita