Julkisuus ja demokratia

Karppinen, Kari; Matikainen, Janne
Nimeke: Julkisuus ja demokratia
Tekijät: Karppinen, Kari (Toimittaja)
Matikainen, Janne (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683999
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 316
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Politiikka
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: julkisuus, viestintäpolitiikka, tiedonvälitys, joukkoviestintä, media, vallankäyttö, valta, yleinen mielipide, sananvapaus, demokratia, osallistuminen, politiikka, vaalikoneet, journalismi, professiot, sosiaalinen media
"Julkisuus ja demokratia" -teos kokoaa yhteen puheenvuoroja julkisuuden ja median muuttuvasta roolista yhteiskunnassa ja nostaa esiin uusia näkökulmia sekä viestinnän tutkimukseen että viestintäpolitiikkaan. Kirjassa pohditaan julkisuuden ja demokratian kytköksiä sekä teorioiden että käytäntöjen kautta.

Kirjan artikkeleissa tarkastellaan yleisen mielipiteen, sosiaalisen mielikuvituksen ja sananvapauden käsitteiden suhdetta julkisuuteen ja demokratiaan. Julkisuuden ja mediaympäristön muutoksia pohditaan journalismin, kansalaisten sekä organisaatioiden näkökulmasta. Huomiota saavat niin sosiaalinen media, vaalikoneet kuin mediasukupolvien murros. Tutkimuksen esittelyn lisäksi kirja tarjoaa myös viestintäpoliittisia keskustelunavauksia, joissa pohditaan kansalaisten viestinnällisten oikeuksien, osallistumisen ja median monipuolisuuden ihanteita. Kuinka demokraattista suomalainen viestintäpolitiikka oikein on ja mille arvoille ja tavoitteille se perustuu? Mitä sanottavaa viestinnän tutkimuksella on näihin kysymyksiin?


Katso myös näitä tuotteita