Ilmastonmuutos ja yhteiskunta

Urry, John; Vainonen, Jyrki
Nimeke: Ilmastonmuutos ja yhteiskunta
Alkuteos: Climate change and society
Tekijät: Urry, John (Kirjoittaja)
Vainonen, Jyrki (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684095
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 331
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Ympäristö
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K50.12 Ilmansuojelu
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Kansalliskirjaston asiasanat: ilmastonmuutokset, kasvihuoneilmiö, yhteiskuntakehitys, kulutuskulttuuri, uhkakuvat, varautuminen, ilmastonsuojelu, ilmastopolitiikka, ympäristösosiologia
Ilmastonmuutos vaikuttaa elämäämme monin tavoin jo nyt. Lähitulevaisuudessa maapallon ilmaston lämpenemisen vaikutukset lisääntyvät lähitulevaisuudessa, ja ne muuttuvat entistä vakavammiksi ja vaikeammin hallittaviksi.

Lancasterin yliopiston sosiologian professori John Urry pohtii pysäyttävässä kirjassaan, millaisia arjen ja elämisen ehtoja muuttuvat ilmastot asettavat meille tulevina vuosikymmeninä. Mitä tapahtuu, jos sivuutamme ilmastonmuutoksesta kerätyn tieteellisen tiedon ja jatkamme hiileen perustuvaa elämäntapaamme? Pystymmekö sopeutumaan muutoksiin vai olemmeko matkalla kohti katastrofia, väkivaltaista levottomuuksien ja sotien leimaamaa elämää, jossa vahvimmat valtiot taistelevat luonnonvaroista, erityisesti öljystä?

Urry haluaa tuoda yhteiskunnan mukaan ilmastonmuutoskeskusteluun, jota tähän asti on hallinnut uusliberalistinen talouspuhe. Hän osoittaa, että demokraattisen elämän jatkumisen edellytyksenä maapallolla, ja erityisesti vauraassa pohjoisessa, ovat rakenteelliset muutokset, joita saadaan aikaan vain viisailla poliittisilla päätöksillä. Päätökset edellyttävät vallanpitäjiltä viisautta ja rohkeutta, sillä päätöksillä ei voi kalastella lyhyen tähtäimen voittoja tai populistista kansansuosiota. Löytyykö heitä tarpeeksi ja riittävän ajoissa?


Katso myös näitä tuotteita