Hyvinvointipalvelujen tavaratalossa - palvelutalous ja sosiaalipolitiikka Englannissa, Ruotsissa ja Suomessa

Koskiaho, Briitta
Nimeke: Hyvinvointipalvelujen tavaratalossa - palvelutalous ja sosiaalipolitiikka Englannissa, Ruotsissa ja Suomessa
Tekijät: Koskiaho, Briitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517682336
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 331
Tuoteryhmät: Kirjat
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37 SOSIAALIPOLITIIKKA
Kansalliskirjaston asiasanat: sosiaalipolitiikka, peruspalvelut, tuotanto, palvelutuotanto, kansainvälinen vertailu, Englanti, Suomi, Ruotsi
Briitta Koskiahon teos on painava puheenvuoro ajankohtaisesta, maailmanlaajuisesta ilmiöstä: palvelutalouteen siirtymisestä. Hän keskittyy tarkastelussaan sosiaalipalveluihin sekä niihin liittyviin terveydenhuollon palveluihin, koska juuri ne ovat 1990-luvun alkupuolelta lähtien olleet Euroopan unionissa erityisen muutoksen kohteina. Yksityisyritysten tunkeutuminen julkiselle sektorille ja kilpailuttaminen ovat kiihtyneet vuosi vuodelta varsinkin Iso-Britanniassa. Koskiaho miettii, seurataanko Suomessa sokeasti Iso-Britannian ja Ruotsin jäljillä ilman, että aiemmin niissä tehtyjä virheitä analysoitaisiin kriittisesti ja opittaisiin niistä. Esimerkiksi hän ottaa muun muassa tilaaja-tuottajamalliin siirtymisen suomalaisissa kunnissa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat palvelutaloudessa samassa asemassa kuin muutkin palvelut. Niitä ostetaan, valikoidaan ja hylätään sekä valitaan parhaat päältä. Valinta on kansalaisen, joka on ostoksilla hyvinvointipalvelujen tavaratalossa. Koskiaho pohtiikin, miten tämän haasteen edessä selviävät paitsi suomalainen sosiaalipolitiikka, myös ne kansalaiset, joille valitseminen on vaikeaa puuttuvien tietojen, taitojen tai taloudellisten resurssien vuoksi.

Briitta Koskiaho on tamperelainen sosiaalipolitiikan professori emerita.


Katso myös näitä tuotteita