Hoiva — tutkimus, politiikka ja arki

Anttonen, Anneli; Valokivi, Heli; Zechner, Minna
Nimeke: Hoiva — tutkimus, politiikka ja arki
Tekijät: Anttonen, Anneli (Toimittaja)
Valokivi, Heli (Toimittaja)
Zechner, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517682343
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 298
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ikääntyneet, toimintakyky, sosiaalipolitiikka, päivähoito, omaishoito, lapset (ikäryhmät), kotihoito, huolenpito, hoivatyö, hoivapalvelut, hoiva-ala
Hoiva on tuttu ja arkinen asia. Monilla on omakohtaisia kokemuksia hoivan saamisesta ja omien lastensa, partnerinsa tai vanhempiensa hoivaamisesta tai hoivapalveluiden käytöstä. Hoiva tuottaakin laajasti hyvinvointia yksilöille ja yhteisölle. Vaikka hoiva on aina ollut välttämätön osa ihmisten elämää, niin vasta 1980-luvulla siitä tuli keskeinen teoreettinen ja poliittinen kysymys. Aivan viime vuosina hoivasta on tullut myös tärkeä julkisen keskustelun aihe.

Tämä kokoelma muodostaa akateemisesti painavan, mutta silti hyvin ajankohtaisen puheenvuoron hoivan maailmasta. Yhtäältä kirja piirtää terävän kuvan hoivatutkimuksen ja hoivapolitiikan kehityskaarista ja nykysuunnista. Toisaalta kirjoittajat kuvaavat elävästi hoivan arkea ja hoivakäytäntöjä tukeutuen haastatteluihin ja esimerkkeihin. Kirjoituksissa tulevat esiin niin hoivan teoreettiset kysymykset, hoivapolitiikan muutos kuin myös ne ristiriidat, joita hoivan arki ja sosiaalipoliittiset järjestelmät tuottavat.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys hoivasta ja hoivapolitiikasta. Se on kirjoitettu opiskelijoille, tutkijoille, hoiva-alalla työskenteleville ja kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita paitsi hoivasta myös ihmisten välisestä auttamisesta ja tuesta, hyvinvoinnin tuottamisesta, sosiaalipolitiikasta ja laajemminkin yksilön ja yhteiskunnan välisistä suhteista.


Katso myös näitä tuotteita