Eriarvoisuus tappaa

Therborn, Göran; Henttonen, Tatu
Nimeke: Eriarvoisuus tappaa
Tekijät: Therborn, Göran (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684422
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 240
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K30.11 Sosiaaliset järjestelmät
Kansalliskirjaston asiasanat: eriarvoisuus, tasa-arvo, terveys, terveysvaikutukset, elinikä, kuolleisuus, hyvinvointi, terveyserot, sosiaalinen kerrostuneisuus, väestöryhmät, historia
E-kirja, 2015
EPUB
26,61 €

"Eriarvoisuus tappaa" on teos, joka pureutuu yhteen 2010-luvun keskeisimmistä kysymyksistä eli eriarvoisuuteen. Viime aikoina eriarvoisuus on noussut esiin niin Arabikevään kansannousuissa, finanssikeskusten Occupy-liikkeessä kuin talouspolitiikan vastaisissa mielenosoituksissa Välimeren maissa. Arvostetun ruotsalaissyntyisen sosiologi Göran Therbornin teos esittää lyhyen mutta sitäkin kattavamman luonnehdinnan eriarvoisuudesta. Teos selittää, mitkä mekanismit ovat synnyttäneet ja ylläpitäneet eriarvoisuutta ja miten se on kehittynyt ajan saatossa. Therborn ei myöskään unohda täsmentää ehkä tärkeintä asiaa eli sitä, miten eriarvoisuus konkreettisesti vaikuttaa ihmisten elämään. Teoreettisesti kiinnostavaa on lisäksi Therbornin jaottelu, joka jakaa eriarvoisuuden kolmeen lajiin: yhteiskunnasta, epätasa-arvoisista mahdollisuuksista sekä resursseista johtuvaan. Juuri nämä mekanismit tuottavat nyky-yhteiskuntaa leimaavat piirteet: riisto, poissulkeminen ja erojen tekeminen.

Therbornin kirja on vahva ja näkemyksellinen esitys sosiaalisesta tasa-arvosta eikä sitä ole syyttä kehuttu ulkomaisessa mediassa. Sen lisäksi, että kirjoittaja erittelee eriarvoisuutta ilmiönä, hän tarjoaa arvokkaita, konkreettisia keinoja tasa-arvon parantamiseksi. Therbornin tapa esittää väittämänsä samoin kuin hänen käyttämänsä kieli ovat selkeästi ja sujuvasti ilmaistut. Kirja ei sorru vaikeaselkoiseen teoreettiseen ilmaisuun, vaan argumentit esitetään ymmärrettävästi.


Katso myös näitä tuotteita