En ole rasisti, mutta... — maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta ja kritiikistä

Keskinen, Suvi; Rastas, Anna; Tuori, Salla
Nimeke: En ole rasisti, mutta... — maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta ja kritiikistä
Tekijät: Keskinen, Suvi (Toimittaja)
Rastas, Anna (Toimittaja)
Tuori, Salla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517682480
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Sarja: Nuorisotutkimusverkoston julkaisuja 95
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 169
Tuoteryhmät: Kasvatus
Kulttuurintutkimus
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
Koulutusaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuutto, kriittisyys, maahanmuuttajat, monikulttuurisuus, suomalaiset, rasismi, suvaitsevaisuus, media, journalismi, turvapaikanhakijat, maahanmuuttopolitiikka, julkinen keskustelu, kritiikki
Suomalaiseen julkiseen keskusteluun juurtui talvella 2008-2009 uusi sana, maahanmuuttokriittisyys. Keskustelu maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta politisoitui, mutta mihin jäi kriittinen arviointi kovasanaisesta ja uhkakuvia painottavasta maahanmuuttokritiikistä?

Kirjassa asiantuntijat osallistuvat vilkkaana jatkuvaan maahanmuuttokeskusteluun analysoimalla sen sisältöjä ja seurauksia. Millaista keskustelua tuottavat itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvat ja heidän näkemyksiään myötäilemään ryhtyneet poliitikot ja virkamiehet? Millaisen roolin media on ottanut suhteessa erilaisiin maahanmuuttopoliittisiin näkemyksiin? Mitkä ovat olleet maahanmuuttajien mahdollisuudet osallistua keskusteluun?

Kaikki kirjan kirjoittajat ovat asiantuntijoita. Tutkijoiden ohella maahanmuuttokeskustelua ja suomalaista monikulttuurisuutta analysoivat vuosia pakolais- ja maahanmuuttotyön kentällä toimineet eri alojen ammattilaiset, myös sellaiset suomalaiset, joita kutsutaan, tai luullaan, maahanmuuttajiksi.

Kirja on ennen kaikkea kollektiivinen puheenvuoro asiallisen ja muita ihmisiä kunnioittavan keskustelun puolesta. Eri asiantuntijoiden näkökulmia ja runsaasti asiatietoa sisältävänä kirja soveltuu myös oppikirjaksi kaikille niille, jotka tarvitsevat valmiuksia osallistua maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta käytävään keskusteluun.


Katso myös näitä tuotteita