Alueellinen suunnittelu

Jauhiainen, Jussi S.; Niemenmaa, Vivi
Nimeke: Alueellinen suunnittelu
Tekijät: Jauhiainen, Jussi S. (Kirjoittaja)
Niemenmaa, Vivi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517681909
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 292
Tuoteryhmä: K-kirjat
Kirjastoluokka: K34 ALUESUUNNITTELU. ALUEPOLITIIKKA
Kansalliskirjaston asiasanat: aluesuunnittelu, aluepolitiikka, aluekehitys, historia, Suomi, Euroopan unioni
Kirjassa luodaan katsaus suunnitteluteorioihin varhaiselta modernilta aikakaudelta postmoderniin aikaan asti. Suunnittelua, kehittämistä ja politiikkaa sekä itse suunnittelujärjestelmää tulkitaan aluesuunnittelun käsitteiden ja käytännön kautta.

Ajallisesti kirja kattaa suomalaisen aluepolitiikan kehityksen 1800-luvun lopulta nykypäivään sekä EU:n alueellisen kehittämisen aina vuoteen 2013 asti. Suomalaisen suunnittelun kehitystä ja nykytilaa selvitetään koko maan laajuisesti sekä maakunta- että kuntatason esimerkkien avulla. Lukija haastetaan myös omakohtaisesti pohtimaan suunnittelukysymyksiä.

Kirja on suunnattu aluesuunnittelun, aluepolitiikan, aluekehittämisen ja aluehallinnon opiskelijoille, tutkijoille ja käytännön toimijoille.

Jussi S. Jauhiainen on suunnittelumaantieteen professori (Oulun yliopisto), kaupunkimaantieteen apulaisprofessori (Tarton yliopisto) ja kulttuurimaantieteen dosentti (Turun yliopisto).

Vivi Niemenmaa on filosofian tohtori (suunnittelumaantiede, Helsingin yliopisto), joka työskentelee ylitarkastajana julkishallinnon arviointitehtävissä erikoisalanaan alue- ja ympäristökysymykset.


Katso myös näitä tuotteita