Mikä on Vastapaino / Liity jäseneksi / Tarjoa käsikirjoitusta

 

Vastapaino on vuonna 1981 perustettu tieto- ja tiedekirjakustantamo. Vastapaino julkaisee kiinnostavia tietokirjoja, tieteen tuloksia laajemmalle yleisölle välittävää kirjallisuutta, oppikirjallisuutta sekä suomennettua tiede- ja tietokirjallisuutta. Kaunokirjallisuus ei kuulu Vastapainon kustannusohjelmaan.

Vastapaino julkaisee myös korkeatasoista, uusia tutkimustuloksia sisältävää ja vertaisarvioitua suomenkielistä tieteellistä kirjallisuutta. Vastapaino kuuluu Suomen eturivin tiedekustantajiin. Se on sijoitettu johtavalle 2-tasolle tieteellisten julkaisukanavien tasoa kuvaavassa Julkaisufoorumi-luokituksessa.

Vastapainon käytössä on ollut keväästä 2015 lähtien Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus.
 Yhteystiedot

Vastapaino
Yliopistonkatu 60 A (4. kerros)
33100 Tampere
p. 050 527 1000
vastapaino@vastapaino.fi

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi@vastapaino.fi
 

Kustantaja, toimitusjohtaja
Kimmo Jylhämö
p. 050 527 1200

Kustantaja 
Hannele Huhtala
p. 040 5727 506

Myyntipäällikkö
Mikko Jämsén
p. 050 406 39 06

Tuottaja
Tommi Wallenius
p. 050 40 66 436

Graafikko
Mirkka Hietanen
p. 050 34 36 335Toimitusneuvosto

Marko Ampuja 
Tiina Heikkilä  
Olli Herranen

Veera Kaleva
Sanna Kivimäki
Juha Koivisto
Ida Koivisto 
Reijo Kupiainen 
Hannu Laurila 
Kirsti Lempiäinen
Mona Mannevuo
Anne Mäntynen
Terhi Ravaska 
Martina Reuter 
Miika Salo
Olli Seuri 
Matti YlönenLiity Osuuskunta Vastapainon jäseneksi!

Kustannusosakeyhtiö Vastapainon suurin omistaja on Osuuskunta Vastapaino. Voit liittyä osuuskunnan jäseneksi maksamalla 20 euron osuusmaksun. Maksu on kertaluonteinen, ei vuosimaksu. Liittymällä osuuskunnan jäseneksi olet oikeutettu 20 prosentin alennukseen Vastapainon kirjoista omasta verkkokaupastamme tilattaessa.

Osuusmaksun voit maksaa tilille Danske Bank FI70 8000 1801 4798 18. Laita viestiosioon merkintä ”osuusmaksu” sekä yhteystietosi (nimi, osoite, sähköposti). Tervetuloa jäseneksi!
 


 

Haluatko kirjailijaksi?

Käsikirjoituksia ja suunnitteluvaiheessa olevia kirjaideoita voi lähettää sähköpostitse kustantaja Kimmo Jylhämölle. Toivotamme tervetulleeksi kaikennäköiset tietokirjaideat. Tiedämme, että tarvetta on niin tieteellisille tutkimuksille, oppikirjoille, metodikirjoille, uusille suomennoksille kuin laajalle yleisölle suunnatuille tietokirjoille.

Liitä sähköpostiin julkaisuehdotuslomake (LATAA TÄSTÄ) täytettynä sekä joko käsikirjoitus tai viimeistelty sisältösuunnitelma ja näyteluku. Sisältösuunnitelmasta tulee käydä ilmi kirjan rakenne lukuineen ja lukujen niiden sisältö. Ymmärrämme tieteen laajasti, erilaisia näkökulmia tarvitaan. Otamme vastaan siis sekä tieto- että tiedekirjaehdotuksia.