Yhteystiedot

Vastapaino
Yliopistonkatu 60 A (4. kerros)
33100 Tampere
p. 03 3141 3501
vastapaino@vastapaino.fi

Sähköpostit muotoa
etunimi.sukunimi@vastapaino.fi

Toimitusjohtaja

Kimmo Jylhämö
p. 03 3141 3500

Myyntipäällikkö

Mikko Jämsén
p. 03 3141 3501

Toimituspäällikkö

Irina Kyllönen
p. 03 3141 3502

Kustannustoimittaja

Tommi Wallenius

Graafikko

Saana Nyqvist
p. 03 3141 3503

Toimitusneuvosto

Hannu Laurila
Heikki Taimio
Juha Koivisto
Kirsti Lempiäinen
Marko Ampuja
Martina Reuter
Miika Salo
Mona Mannevuo
Olli Herranen
Reijo Kupiainen
Sanna Kivimäki
Veera Kaleva

Mikä on Vastapaino?

Vastapaino on vuonna 1981 perustettu tieto- ja tiedekirjakustantamo. Vastapaino julkaisee uusia tutkimustuloksia sisältävää, vertaisarvioitua suomenkielistä tieteellistä kirjallisuutta ja tieteen tuloksia laajemmalle yleisölle välittävää tietokirjallisuutta, oppikirjallisuutta sekä suomennettua tiede- ja tietokirjallisuutta. Kaunokirjallisuus ei kuulu Vastapainon kustannusohjelmaan.

Vastapaino kuuluu Suomen eturivin tiedekustantajiin. Se on sijoitettu johtavalle 2-tasolle tieteellisten julkaisukanavien tasoa kuvaavassa Julkaisufoorumi-luokituksessa.

Liity Osuuskunta Vastapainon jäseneksi!

Kustannusosakeyhtiö Vastapainon suurin omistaja on Osuuskunta Vastapaino. Voit liittyä osuuskunnan jäseneksi maksamalla 20 euron osuusmaksun. Maksu on kertaluonteinen, ei vuosimaksu. Liittymällä osuuskunnan jäseneksi olet oikeutettu 20 prosentin alennukseen Vastapainon kirjoista omasta verkkokaupastamme tilattaessa.

Osuusmaksun voit maksaa tilille Danske Bank FI70 8000 1801 4798 18. Laita viestiosioon merkintä ”osuusmaksu” sekä yhteystietosi (nimi, osoite, sähköposti). Tervetuloa jäseneksi!

Haluatko kirjailijaksi?

Käsikirjoituksia ja suunnitteluvaiheessa olevia kirjaideoita voi lähettää sähköpostitse toimitusjohtaja Kimmo Jylhämölle. Toivotamme tervetulleeksi kaikennäköiset tietokirjaideat. Tiedämme, että tarvetta on niin tieteellisille tutkimuksille, oppikirjoille, metodikirjoille, uusille suomennoksille kuin laajalle yleisölle suunnatuille tietokirjoille.

Liitä sähköpostiin julkaisuehdotuslomake täytettynä sekä joko käsikirjoitus tai viimeistelty sisältösuunnitelma ja näyteluku. Sisältösuunnitelmasta tulee käydä ilmi kirjan rakenne lukuineen ja lukujen niiden sisältö. Ymmärrämme tieteen laajasti, erilaisia näkökulmia tarvitaan. Otamme vastaan siis sekä tieto- että tiedekirjaehdotuksia.

Vastapaino ja vertaisarviointi

Vastapainon varsinaiset tiedekirjat käyvät läpi vertaisarviointiprosessin ennen kustannuspäätöksen tekemistä. Tarkempaa tietoa arviointiprosessista sekä ohjeita vertaisarvioitsijalle löydät oheisista linkeistä. Laajalle yleisölle suunnattu yleinen tietokirjaehdotus käsitellään asiantuntevasti, mutta sitä altisteta tieteelliselle vertaisarviointiprosessille. Samaa julkaisuehdotuslomaketta voi käyttää kaikkiin ehdotuksiin.

Vastapainon käytössä on ollut keväästä 2015 lähtien Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus.