Vastapainon vuoden 2017 kirjat löydät täältä!

Vastapainon vuoden 2017 kirjat löydät täältä!

Kriittistä kirjallisuutta rohkeasti ajatteleville!

 

Vastapainon vuoden 2017 kirjakatalogi on ilmestynyt. Historiaa, yliluonnollisia kokemuksia, ruotsinsuomalaisia, maapallon haasteita. Ja paljon muuta: yli 30 uutta kirjaa ja lisäksi pokkareita.

Finjävlar. Suomiperkeleet Ruotsissa kertoo, millaista on ollut kasvaa suomalaistaustaisena Ruotsissa. Kirjoittajina viisitoista ruotsinsuomalaista, muun muassa kirjailija Susanna Alakoski ja ohjaaja Nanna Huolman.

Vaikka rationaalinen maailmankuva on ottanut vallan, yliluonnollisista kokemuksista kerrotaan yhä. Jeena Rancken tutkii kirjassaan Yliluonnollinen kokemus, millä tavalla yliluonnollisina pidetyt kokemukset ovat vaikuttaneet kertojiensa elämään.

Hennalan vankileirillä vuonna 1918 tapahtui Suomen suurin naismurha. Vaikka tästä on kulunut sata vuotta, koskaan aiemmin ei ole kerrottu, mitä Hennalassa tapahtui ja miksi. Nyt Marjo Liukkonen kertoo kirjassaan Hennalan naismurhat 1918.

Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly kartoittavat kirjassaan Loppupeli ihmiskunnan olemassaolon nyt ja tulevaisuudessa vaarantavia uhkia. He tarjoavat myös käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia keinoja, joilla kääntää kehityksen suunta.

Katalogin löydät täältä!

Lukemisen iloa, oivaltamisen riemua!