Vastapaino Helsingin kirjamessuilla 26.–29.10.

Vastapaino Helsingin kirjamessuilla 26.–29.10.

.

Helsingin kirjamessut lähestyvät. Niitä vietetään Helsingin messukeskuksessa torstaista sunnuntaihin 26.–29.10.

Vastapaino löytyy kollegoineen osastolta 6 b 60. Vastapainon kirjoja ja kirjailijoita löytyy myös ohjelmatarjonnasta seuraavasti:

TORSTAI 26.10.

14.30–15.00 Kirjakahvila
Mari K. Niemi, Tapio Raunio ja Ilkka Ruostetsaari (toim.)
POLIITTINEN VALTA SUOMESSA
Ketkä Suomessa käyttävät valtaa? Alan johtavat tutkijat analysoivat tärkeimpien valtiollisten instituutioiden sekä kansalaisjärjestöjen, median ja markkinoiden vaikutusta poliittiseen paatoksentekoon. Haastateltavina Ilkka Ruostetsaari, Hanna Wass ja Vesa Koskimaa.

 

15.30–16.00 Kirjakahvila
Juhani Salokannel
NUOREN VIRON OMATUNTO
Kertomus Viron kansalliskirjailija A. H. Tammsaaresta (1878–1940) on kertomus koko virolaisesta mielenmaisemasta. Kirja esittelee Tammsaaren tuotannon ajatellen suomalaista lukijaa. Haastattelijana Hannu Marttila.

 

17.30–18.00 Takauma
Mari K. Niemi, Tapio Raunio ja Ilkka Ruostetsaari (toim.)
POLIITTINEN VALTA SUOMESSA
Politiikan valtasuhteet ovat mullistuneet muutamassa vuosikymmenessä. Ketkä Suomessa käyttävät valtaa? Keskustelemassa Mari K. Niemi ja Ilkka Ruostetsaari.

 

19.00-19.30 Takauma
Juhani Salokannel
NUOREN VIRON OMATUNTO. KANSALLISKIRJAILIJA A. H. TAMMSAARE
Kertomus kansalliskirjailija A. H. Tammsaaresta on kertomus koko virolaisesta mielenmaisemasta. Elämäkerta on elävä tarina kirjailijasta keskellä historian kuohuntaa. Haastattelijana Hannu Marttila.

 

PERJANTAI

13.30–14.00 Aleksis Kivi
Kristian Borg (toim.)
FINNJÄVLAR – SUOMIPERKELEET RUOTSISSA
En finne igen. Kirjassa viisitoista ruotsinsuomalaista kertoo, millaista on ollut kasvaa suomalaistaustaisena Ruotsissa. Haastateltavana Kristian Borg.

 

15.00–15.30 Kullervo
Henry Oinas-Kukkonen
FINALASKA – UNELMA SUOMALAISESTA OSAVALTIOSTA
Talvisodan aikana Yhdysvalloissa ryhdyttiin laatimaan hurjaa ehdotusta, jonka mukaan suomalaisille perustettaisiin oma osavaltio, Finalaska. Tämä on ensimmäinen uskomattomista pelastussuunnitelmista kertova kirja. Haastattelijana Harri Alanne.

 

LAUANTAI

10.30–11.00 Katri Vala
Jeena Rancken
YLILUONNOLLINEN KOKEMUS
Yliluonnollisena pidetyt kokemukset eivät ole kadonneet, vaikka rationaalinen maailmankuva on ottanut vallan. Sosiaalipsykologi Jeena Rancken tutkii kirjassaan, millä tavalla yliluonnollisena pidetty kokemus on vaikuttanut kertojiensa elämään. Haastattelijana Antti Eskola.

 

17.00–17.30 Olohuone
VANHENEMISEN TAITO
Vanheneminen ei ole sitä, miksi sen nuorena kuvittelee. Kirja antaa uusia ajatuksia sekä ikääntyville että heille, joilla kaikki tuo on vasta edessäpäin. Haastateltavana Marja Saarenheimo.

 

17.30–18.00 Olohuone
YLILUONNOLLINEN KOKEMUS
Yliluonnollisena pidetyt kokemukset eivät ole kadonneet, vaikka rationaalinen maailmankuva on ottanut vallan. Sosiaalipsykologi Jeena Rancken tutkii kirjassaan, millä tavalla yliluonnollisena pidetty kokemus on vaikuttanut kertojiensa elämään. Haastateltavana Jeena Rancken.

 

SUNNUNTAI

14.30–15.00 Aino
Marja Saarenheimo
VANHENEMISEN TAITO. OPAS ALOITTELIJALLE
Sosiaalipsykologi kirjoittaa vanhenemisesta monesta kulmasta nähtynä.

 

lÄMPIMÄSTI TERVETULOA MESSUILLE!