Kuinka muuttaa maailmaa — Kriittisiä esseitä Marxista

Hobsbawm, Eric
Nimeke: Kuinka muuttaa maailmaa — Kriittisiä esseitä Marxista
Tekijät: Hobsbawm, Eric (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686976
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 495
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Kirjat aiheittain
Filosofia
Kirjastoluokka: 11.4 Uusimman ajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: marxismi, ideologiat, työväenliike, vasemmistoliikkeet, sosialismi, kommunismi, yhteiskuntakritiikki, yhteiskuntakehitys, talousjärjestelmät, kapitalismi
E-kirja, 2019
EPUB
23,95 €

Yli 150 vuotta Pääoman julkaisemisen jälkeen vapaat markkinat tuottavat taloudellista epätasa-arvoa ja ympäristöllisen katastrofin. Ilmastonmuutos pakottaa pohtimaan maailman muuttamista. ”Filosofit ovat vain eri tavoin selittäneet maailmaa, mutta tehtävänä on sen muuttaminen”, vaati Karl Marx tasa-arvon edistämisen nimissä. Sittemmin kommunismi epäonnistui, marxilaisuus epäonnistui. Miksi? Nyt on aika arvioida uudelleen kapitalismin suurimman kriitikon - marxilaisuuden - perintö.

Teoksessaan Kuinka muuttaa maailmaa arvostettu historiantutkija Eric Hobsbawm käsittelee marxilaisen ajattelun kehitystä ja vaikutuksia läpi historian aina tähän päivään asti. Kirjan näkökulma ylittää oppialojen väliset rajat, ja se on myös kriittinen katsaus marxilaisuuteen.

Eric Hobsbawm (1917-2012) oli merkittävä brittiläinen historioitsija, joka tutki erityisesti teollisuuskapitalismia, sosialismia ja nationalismia. Hän syntyi Aleksandriassa, kävi koulunsa Wienissä, Berliinissä, Lontoossa ja Cambridgessa. Hän opetti Lontoon yliopiston Birkbeck Collegessa ja New Yorkin New School for Social Researchissa. Hänen laajasta tuotannostaan on suomennettu teokset Nationalismi (Vastapaino 1994), Äärimmäisyyksien aika - Lyhyt 1900-luku (Vastapaino 1999) ja Rosvot (Vastapaino 2005). Terävänä kirjoittajana tunnettu Hobsbawn sai useita palkintoja ja valittiin usean tieteellisen seuran jäseneksi (British Academy, American Academy of Arts and Sciences, Royal Society in Literature).


Katso myös näitä tuotteita