Villit vihreät kaupungit

Villit vihreät kaupungit

Suomen kaupunkikasvio

Toinen painos

Opi tuntemaan lähiluontosi kasvit!

Isossa suomalaisessa kaupungissa kasvaa noin tuhat kasvilajia. Ihmisen rakentama kaupunki peittyy vihreään. Kasvit valtaavat kaupungin viimeistä asfaltinrakoa myöten. Jos ihmisen ote kaupungin jostain osasta kirpoaa, kasvit ottavat sen pian haltuunsa. Kevään keltaiset leskenlehdet, elokuun pujo ja heinät siinä välissä ovat kolmen miljoonan suomalaisen lähiluontoa. Satoja muita kasveja esiintyy työmatkan varrella, lähimetsässä, puistossa, pihassa, bussipysäkillä, radanvarressa. Suurinta osaa niistä ei huomaakaan, mutta toiset sitäkin selvemmin.

Villit vihreät kaupungit on taskuun mahtuva opas, jonka avulla voit tutustua lähiluontosi kasveihin niin kotisohvalla ja -pihalla kuin luontoretkellä. Kirjassa esitellään yli neljäsataa kaupunkiympäristöjen kasvia kuvineen. Monen kaupunkikasvin tarina on kertomisen arvoinen. Se on saattanut alkaa Taka-Intiasta, Venäjän aroilta, Etelä-Amerikasta tai Pannonian tasangoilta. Kirjassa esitellään myös kasvistollisesti erityisen kiinnostavia kaupunkiympäristöjä ja urbaaneja erikoisuuksia. Kaupunkikasvio tarjoaa lisäksi näkökulmia kaupunkiekologiseen ajatteluun, ja kirjan kasvireittejä seuraamalla voi saada uudenlaisen käsityksen omasta lähiympäristöstään.

Pertti Ranta on Suomen johtavia kaupunkiekologeja ja kasviasiantuntijoita.

Tunnetko lähiluontosi kasvit? Pihakuiskaajan puutarha 22.8.2016

Aiheeseen liittyvät

Talventörröttäjät

Kasveja voi bongailla myös talvella! Tämä niin aloittelevalle kuin pidemmällekin ehtineelle kasviharrastajalle tarkoitettu kirja esittelee yli 70 talven kasvia.