Maailman taloushistoria

Maailman taloushistoria

Esiteollinen aika

Suom. Paula Autio

Oliko hopeakaivosten ehtyminen syy Rooman taloudelliseen tuhoon? Nousiko Mesopotamia aikansa talousmahdiksi kirjoitustaidon ansiosta?

Johan Söderberg kuvaa taloushistorian jännittävät linjat ihmiskunnan alkuhetkistä vuoteen 1800. Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on maantieteellisesti kattava kokonaisesitys, jossa poikkeuksellisesti nostetaan esille myös pienet maat ja naisten roolin taloudessa.

Tuhat vuotta sitten Eurooppa oli alkeellinen, harvaan asuttu alue, kun taas Kiinassa osattiin jo painaa paperia, ja Lähi-itä oli vilkas kaupan keskus. Vasta uuden ajan alussa kirjapainotaito ja muu tekninen kehitys muuttivat eurooppalaisten maailmankuvaa ja elämäntapoja. Siirtomaakauppa ja talouksien välinen vuorovaikutus yleistyivät. Maailma otti ensi askeleet kohti globaalia taloutta.

Havainnollinen ja oivaltava Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on parasta luettavaa jokaiselle taloudesta ja maailmanhistoriasta kiinnostuneelle.

Johan Söderberg on taloushistorian professori Tukholman yliopistossa.

– Thomas Brand: Maailman taloushistoria – Esiteollinen aika. Blogi, 13.9.2017

Esipuhe suomenkieliseen laitokseen / Riitta Hjerppe

1 Johdanto

2 Muinaisaika

3 Antiikin taloudet

4 Niilin laakson ulkopuolinen Afrikka

5 Lähi-itä

6 Intia ja Kaakkois-Aasia

7 Kiina ja Japani

8 Mongolien valtakunta

9 Latinalainen Amerikka

10 Pohjois-Amerikka

11 Eurooppa 500–1500

12 Eurooppa 1500–1800

13 Loppumietteitä

Aiheeseen liittyvät

Maailman taloushistoria

Monipuolinen ja kattava kirja maailmantalouden muutoksia vuodesta 1800 meidän päiviimme. Teos sopii kaikille taloushistoriasta kiinnostuneille, ja runsaat tilastot palvelevat vaativampaakin lukijaa.

Maailmantalouden Minotauros

Pokkari. Huima tarina maailmantalouden voimasuhteista