Maailman taloushistoria

Maailman taloushistoria

Esiteollinen aika

Suom. Paula Autio

Teos kertoo mukaansatempaavasti, kuinka talousjärjestelmät muodostuivat eri puolilla maailmaa, kuinka ne kohtasivat ja vaikuttivat toisiinsa.
Tuhat vuotta sitten Eurooppa oli takapajuinen alue, kun taas Kiinassa ja Lähi-idässä oli edistyneet talousjärjestelmät. Vasta keskiajalla Eurooppa alkoi ensimmäistä kertaa kehittyä kohti taloudellista ja sotilaallista etulyöntiasemaa.
Uuden ajan alussa merkitystään alkoi kasvattaa käytäntöön sovellettu tieto. Kirjapainotaito teki tiedon levittämisestä entistä helpompaa. Tiedon parempi saatavuus ja tekninen kehitys muuttivat ihmisten maailmankuvaa, elämäntapoja ja tuotteiden kysyntää. Siirtomaakauppa ja talouksien välinen vuorovaikutus yleistyivät. Maailma otti ensimmäiset askeleet kohti globaalia taloutta.
Maailman taloushistoria – Esiteollinen aika on selkeä, innostava yleisesitys ja välttämätöntä luettavaa jokaiselle taloudesta kiinnostuneelle.

Johan Söderberg on taloushistorian professori Tukholman yliopistossa.

Aiheeseen liittyvät

Maailman taloushistoria

Monipuolinen ja kattava kirja maailmantalouden muutoksia vuodesta 1800 meidän päiviimme. Teos sopii kaikille taloushistoriasta kiinnostuneille, ja runsaat tilastot palvelevat vaativampaakin lukijaa.

Yksityinen: Maailmantalouden Minotauros

Yleistajuinen, historialla ja maailmanpolitiikalla höystetty esitys maailmantalouden toimintamekanismeista ja finassikriisin perimmäisistä syistä.