Loppupeli

Loppupeli

Onko maapallo keikahduspisteessä?

Suom. Tapani Kilpeläinen

Vielä ei ole myöhäistä muuttaa maapallon tulevaisuutta

Mitä tapahtuu, kun maapallon väestö lisääntyy kolmella miljardilla seuraavan 30 vuoden aikana? Loppuuko ruoka ja juomavesi? Miten tuotamme tarvitsemamme energian? Kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa? Syttyykö lisää sotia?

Maailmankuulut paleontologit Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly kartoittavat ihmiskunnan olemassaolon nyt ja tulevaisuudessa vaarantavia uhkia: nälkää, janoa ja niistä johtuvia sotia, myrskyjä, tavarapaljoutta ja uusia sairauksia.

Barnosky ja Hadly esittelevät Loppupelissä käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia keinoja, joilla kääntää kehityksen suunnan. Meidän pitää kuitenkin toimia nopeasti, sillä aikaa on korkeintaan kaksi vuosikymmentä.

Anthony Barnosky toimii Berkeleyn yliopistossa ja Elizabeth Hadly Stanfordin yliopistossa.

 

”Anthony Barnosky ja Elizabeth Hadly kuvaavat lennokkaasti ekologisia uhkia. – – Nyt tiedämme tulevaisuuden haasteet, täytyy vain toimia.” – Fred Pearce, New Scientist

Johdanto: Matka

1 Menneisyys vai tulevaisuus?

2 Ihmiset

3 Tavarat

4 Myrskyt

5 Nälkä

6 Jano

7 Myrkyt

8 Sairaudet

9 Sota

10 Loppupelikö?

Aiheeseen liittyvät

Ilmastonmuutos ja yhteiskunta

Ilmastonmuutoskeskustelua on hallinnut uusliberalistinen talouspuhe. Tämä kirja tuo mukaan yhteiskunnan: fossiilienergiaan nojaavien rakenteiden on muututtava, jotta demokratia voisi säilyä.

Luonnonvarojen hallinnan legitimiteetti

Kirjassa tarkastellaan luonnon käytön ja suojelun periaatteellisten kysymysten ohella luonnonvarapolitiikan uudistumista, oikeuskäytäntöjen legitimiteettiä sekä luonnonvarojen käytön muutoksia.

Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

Ajankohtainen ja iskevä markkinatalouden analyysi. Mihin olemme menossa?