Islamin huntu

Islamin huntu

Pokkariversio

Suom. Lena Talvio

Musliminaisten huntu herättää keskustelua islaminuskoisissa maissa ja länsimaissa.

Huntua käyttävät sanovat sen ilmentävän heidän omaa, uskontoon ja kulttuuriin perustuvaa identiteettiään. Arvostelijoiden mielestä huntu kuvastaa takaperoista kehitystä ja on selvä todiste islamin vaikutuksen laajenemisesta. Monien eurooppalaisten mielestä hunnutettu nainen on alistettu. Hunnun käyttö tulkitaan myös haluttomuudeksi sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan, ja sitä kantavaa naista pidetään jopa demokraattisten arvojen uhkaajana.

Mikä tämä paljon meteliä aiheuttava vaatekappale oikein on? Mitä huntu merkitsee naisille, jotka sitä käyttävät? Ovatko hunnutetut naiset aina miesten ja omien yhteisöjensä uhreja? Renata Pepicelli ­vastaa näihin kysymyksiin käsittelemällä huntua historiallisena, uskonnollisena ja yhteiskuntapoliittisena ilmiönä, islamin syntyajoista nykypäivään.

Renata Pepicellillä on italialainen islamiin sekä muslimi- ja arabimaihin erikoistunut tutkija.

Aiheeseen liittyvät

Etnisyys ilman ryhmiä

Miten ajatella etnisyyttä, kansallisuutta ja rotua ”laatikon ulkopuolella”: esteettömästi, vapaana vakiintuneiden sanastojen viettelyksestä, sitoutumatta ennalta lukkoon lyötyihin oletuksiin?

Kulttuurien kohtaamisia arjessa

Eturivin tutkijat arvioivat Suomessa syntyneiden ja ulkomailta Suomeen muuttaneiden kokemuksia erilaisissa työ- ja opiskeluympäristöissä.

Suomi toisin sanoen

Kirja kaikille niille, joita Suomi maailmassa ja maailma Suomessa askarruttavat.

Sukupuolen järjestykset ja tasa-arvon paradoksit

Taidokas analyysi yhteiskunnan sukupuolijärjestyksistä ja siitä, miksi tasa-arvoa on niin vaikea saavuttaa.

Suomalainen vieraskirja

Kirjassa lähestytään monikulttuurisuutta erilaisten käsitteiden ja niiden selittämisen kautta.