Demokraattinen perintömme

Demokraattinen perintömme

Työkaluja kansanvallan puolustamiseen ja kehittämiseen

Mikä on perustuslain tehtävä? Miksi oikeusvaltion toiminta ei ole mielipidekysymys? Miksi tasa-arvo on vapauden edellytys? Onko kansa demokratian pahin vihollinen?

Demokraattinen perintömme on jokaisen kansalaisen käsikirja, joka tarjoaa työkaluja kansanvallan puolustamiseen ja kehittämiseen. Teoksessa esitellään 30 kansanvallan ydinideaa, joihin tutustumalla ymmärtää julkista keskustelua syvemmin. Demokratiaa ei ole pelkästään valtiomuoto vaan myös kansalaisten elämäntapa.

Kai Alhanen on filosofi, kouluttaja, työnohjaaja sekä DialogiAkatemian johtaja. Tuukka Perhoniemi on kansanvalistaja Ursa ry:ssä.

Demokratia · Edustuksellisuus · Enemmistöt ja vähemmistöt · Etujen yhteensovittaminen · Hyväksyttävä eriarvoisuus · Ihmisoikeudet · Isänmaallisuus · Julkinen keskustelu · Kansalainen · Kansalaistottelemattomuus · Kansallisvaltio · Kansankiihotus · Keskustelu · Koulutus · Oikeusvaltio · Osallistuminen · Paikallishallinto · Perustuslaki · Pääoman ja työn ristiriita · Sananvapaus · Suvaitsevaisuus · Suvereeni kansanvalta · Tasavalta · Toimintamahdollisuudet · Totalitarismi · Vakaus ja korruptio · Vallan tasapaino · Vallankumous · Valtaeliitti ja massat · Vapaa talouselämä · Vapaus ja tasa-arvo · Yhdistymisvapaus · Yksityisomaisuus

Aiheeseen liittyvät

Demokraattinen oikeutus

Syvällistä ja monipuolista pohdintaa nykydemokratian ongelmista ja sen kehittämisestä kansalaisten valtaa kasvattamalla.