C. Wright Millsin sosiologinen elämä

C. Wright Millsin sosiologinen elämä

C. Wright Millsin sosiologinen elämä on ensimmäinen suomenkielinen johdatus vaikutusvaltaisen ja inspiroivan yhteiskuntatieteilijän elämään ja ajatteluun. Juha Suoranta yhdistää väkevästi ja oivaltavasti Millsin henkilökohtaisen elämän ja sosiologiset tutkimukset.

Yhdysvaltalainen C. Wright Mills (1916–1962) halusi luoda sosiologian, jota tavalliset ihmiset ymmärtäisivät. Yksilöiden ongelmien, kuten työttömyyden taustalla ovat yhteiskunnan rakenteet ja epäkohdat, ja siksi ne voidaan ratkaista yhteisvoimin.

Mills ajatteli, että yhteiskuntatieteiden avulla voidaan saavuttaa vapaa ja oikeudenmukainen yhteiskunta, jossa ihmisten osallistuminen korvaisi yleisen välinpitämättömyyden. Hänen teoksestaan Sosiologinen mielikuvitus on tullut klassikko, johon yhä uudet tutkijapolvet viittaavat., ja hänen tutkimuksensa vallasta, demokratiasta ja rauhasta ovat edelleen ajankohtaisia.

Professori Juha Suoranta on kirjoittanut tieteellisiä tutkimuksia, akateemisia oppikirjoja ja yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Suomen tietokirjailijat on palkinnut hänet oppikirjapalkinnolla.

”Kokonaisuus on rikas ja täyteläinen. Mills saa ansaitsemansa elämäkerran!” – Yhteiskuntatieteilijä Matti Virtanen

Esipuhe

C. Wright Millsin elämän tärkeitä tapahtumia

1 Millsin monet hahmot

2 Kohti ammattisosiologiaa

3 Yhteiskuntansa kriitikko

4 Julkinen sosiologi

5 Ihanteellinen työpäivä

Aiheeseen liittyvät