Äärimmäisyyksien aika

Äärimmäisyyksien aika

Lyhyt 1900–luku (1914–1991)

Suom. Pasi Junila
Alkuteos The Age of Extremes: The Short Twentieth-Century, 1914–1991

Äärimmäisyyksien aika on historiankirjoitusta, mutta jännittävyydessään ja värikkyydessään se vetää vertoja hyvälle romaanille.  Hobsbawmin teoksessa valtioiden ja tavallisten ihmisten historiat kietoutuvat toisiinsa kiehtovalla tavalla. Teosta on kutsuttu ”1900-luvun omaelämäkerraksi”.
Menneellä vuosisadalla maailman perustuksia ravisteli kaksi globaalia sotaa, joissa kuoli miljoonia ihmisiä. Maailmansotien pyörteissä romahti hallitusjärjestelmiä ja ideologioita, katosi valtakuntia ja kypsyi uusia radikaaleja yhteiskunnallisia liikkeitä, jotka vaikuttivat maailmanlaajuisesti. Toisen maailmansodan jälkeen elintaso nousi, tiedonvälitys kehittyi ja lukutaito yleistyi ympäri maailman.

Kirjassa piirtyy kuva 1900-luvusta äärimmäisten inhimillisten kärsimysten ja ennennäkemättömien muutosten vuosisatana. Kirjoittaja vie lukijansa niin keskitysleireille kuin kumousten pyörteisiin, sekä tuskan että toivon maisemiin. Äärimmäisyyksien aika muistuttaa meitä siitä, kuinka paljon maailma muuttui 1900-luvun kuluessa.

Aiheeseen liittyvät

Maailman taloushistoria

Monipuolinen ja kattava kirja maailmantalouden muutoksia vuodesta 1800 meidän päiviimme. Teos sopii kaikille taloushistoriasta kiinnostuneille, ja runsaat tilastot palvelevat vaativampaakin lukijaa.

Yksityinen: Maailman ympäristöhistoria

Kiehtova teos ihmisen, ympäristön ja maailmanhistorian suhteesta. Värikkäät esimerkit osoittavat, että ihmisen itsensä aiheuttamat luonnonmullistukset ovat kautta aikojen muovanneet ihmiskunnan historiaa.

Verkottunut ihmiskunta

Vastapainon Bestseller – jo 11.000 myytyä kirjaa! Mukaansatempaava maailmanhistoria ihmisten kanssakäymisen sekä tavaroiden ja ajatusten liikkeiden näkökulmasta.

Yksityinen: Baltian historia

Yleistajuinen perusteos Baltian alueen mielenkiintoisesta ja synkeästäkin historiasta.