Keskustelutilaisuus Viron kansalliskirjailija A. H. Tammsaaresta Teos & Tulenkantajat-kirjakaupassa 26.4.

Keskustelutilaisuus Viron kansalliskirjailija A. H. Tammsaaresta Teos & Tulenkantajat-kirjakaupassa 26.4.

.

Viron kansalliskirjailija A. H. Tammsaaren (1878–1940) elämäkerta on ilmestynyt!

Teos &Tulenkantajat-kirjakaupassa Tampereella keskustellaan keskiviikkona 26.4. klo 18 alkaen A. H. Tammsaaresta ja samalla laajemminkin Viron historiasta, kulttuurista ja yhteiskunnasta.

Keskustelun pohjana on juuri ilmestynyt Juhani Salokanteleen kirja Nuoren Viron omatunto (Vastapaino 2017), joka on elävä tarina kirjailijasta keskellä historian kuohuntaa. Samalla teos kertoo myös Viron historiasta ja yhteiskunnasta ja tulkitsee koko virolaista ajatustapaa ja mentaliteettia.
Juhani Salokanteleen kanssa keskustelemassa on Riho Laurisaar.

”A. H. Tammsaare on Viron kansalliskirjailija, mutta Suomessa hänen tuotantoaan tunnetaan vähän. Uusi kirjani esittelee Tammsaaren koko tuotannon ja sijoittaa sen Viron historiaan ja virolaiseen yhteiskuntaan. Kirja on ylipäätään ensimmäinen Viron itsenäisyyden palauttamisen jälkeen kirjoitettu kokonaisesitys Tammsaaresta. Suomalaisille se kertoo myös Viron historiasta ja yhteiskunnasta ja tulkitsee koko virolaista ajatustapaa ja mentaliteettia”, sanoo Juhani Salokannel.

Juhani Salokannel on kirjailija, suomentaja ja Viron tuntija. Hän on suomentanut Tammsaaren pääteoksen Totuus ja oikeus, julkaissut Jaan Krossin elämäkerran sekä kirjoittanut teoksia suomalaisesta ja virolaisesta kulttuurista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!