Kaksi keskustelutilaisuutta uusliberalismista

Kaksi keskustelutilaisuutta uusliberalismista

.

Mitä jokaisen tulee tietää uusliberalismista

Uusliberalismi on viime vuosikymmenet hallinnut talouskeskustelua ja sanellut talouspolitiikan linjan. Sen nimissä on vaadittu yksilönvapautta, rajoittamatonta taloudellista kilpailua, yksityistämistä ja sääntelyn purkamista. Vaikutukset ovat ulottuneet sekä globaalille tasolle että yksittäisten ihmisten kohtaloihin.

Paavo Löppönen käy punnitussa esseessään läpi uusliberalistisen ajatussuunnan historian osana 1900-luvun laajempaa aatteellista maisemaa. Vapauden markkinat osoittaa, että uusliberalismi ei ole yksinomaan taloustieteellinen teoria, vaan tietoisesti ja suunnitelmallisesti rakennettu ideologia ja politiikka. Kyse ei kuitenkaan ole salaliitosta, niin kuin usein ajatellaan.

Paavo Löppönen on tehnyt työuransa Suomen Akatemian arviointi- ja kehittämisjohtajana sekä yhteiskuntapolitiikan valmistelijana eduskunnassa ja valtioneuvoston kansliassa. Hän on 1960-luvulta saakka harrastanut ajattelijoita, joihin nyt palaa kirjassaan.

Kirjasta järjestetään kaksi keskustelutilaisuutta. Tiistaina 28.3. klo 18.00 alkaen keskustellaan Tampere-talon Aulaklubilla. Siellä Paavo Löppösen kanssa kirjasta on keskustelemassa taloustieteilijä Matti Tuomala.

Keskiviikkona 29.3. klo 13.30 alkaen kirjaa tarkastellaan Helsingissä Rosebud Kaisa-talossa (Vuorikatu 7). Siellä Paavo Löppösen keskustelukumppanina on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen. Keskustelua vetää kustantaja Kimmo Jylhämö. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!