Elaketurma

Eläketurma

Työeläkkeet – mureneva sukupolvisopimus

Suuri_murros

Suuri murros

Pokkari. Moderni klassikko kuvaa vapaiden markkinoiden synnyn, kulta-ajan ja kriisin

Ostettua_aikaa

Ostettua aikaa

Talous ja politiikka ovat kriisissä juuri nyt, koska poliitikoilla ei enää ole konstia kriisin lykkäämiseen. Ostettu aika on loppu.

768_380.indd

Maailman taloushistoria

Monipuolinen ja kattava kirja maailmantalouden muutoksia vuodesta 1800 meidän päiviimme. Teos sopii kaikille taloushistoriasta kiinnostuneille, ja runsaat tilastot palvelevat vaativampaakin lukijaa.

HalvennettuTyo

Halvennettu työ

Halvennettu työ antaa hyviä välineitä ymmärtää tämän päivän työmarkkinasuhteiden logiikkaa. Menneisyydessä tehdyt ratkaisut tuntuvat tänäkin päivänä.

Yrittäjyyskasvatus hallintana

Yrittäjyyskasvatus hallintana

Oppilaita ja opiskelijoita harjaannutetaan sisäiseen ja ulkoiseen yrittäjyyteen esikouluista yliopistoihin. Millaiseen maailmakuvaan yrittäjämäisyyden ihanne liittyy?

Tehtävä_kulttuurille

Tehtävä kulttuurille

Monipuoliseen aineistoon pohjautuva teos jäsentää uudella tavalla talouden ja kulttuurin suhteita sekä niissä viime vuosikymmeninä tapahtuneita suuria muutoksia.

Maailman_kauppajärjestö_kuriin

Maailman kauppajärjestö kuriin

Suom. Jorma Penttinen Alkuteos Mettre l’OMC à sa place Maailman kauppajärjestö WTO on globalisaation keskeinen tekijä. Mikään muu järjestö ei vaikuta yhtä voimallisesti tavallisen kansalaisen elämään joka puolella maailmaa. WTO on kutomassa kaikkialle ulottuvaa verkkoaan kansallisen päätöksenteon ja kansalaisten itsemääräämisvallan ylle. WTO on kuin kreivi Dracula – sen toimet eivät kestä päivänvaloa. Susan George kirjoittaakin:”Nyt […]

moraalitalous

Moraalitalous

Moraalitalous johdattaa lukijan talouden, politiikan ja yhteiskunnan suhteita käsitteleviin peruskysymyksiin. Mikä on talouden päämäärä? Onko talous yhteiskunnan omalakinen alajärjestelmä? Onko yritystoiminnassa moraalilla väliä? Teoksen keskeisenä lähtökohtana on, että pätevä ja asianmukainen talouden tutkiminen edellyttää myös moraalis-poliittisia arvoja koskevaa pohdintaa. Artikkelikokoelmassa koti- ja ulkomaiset sosiologit ja taloustieteilijät lähestyvät moraalin ja talouden suhdetta muun muassa globaalin talouden, […]

Zombitalous

Zombitalous

”Mainio johdatus taloustieteen oppihistoriaan ja siinä sivussa myös viime vuosikymmenten taloushistoriaan.” – Lauri Holappa, Tiede & edistys 2/2014.